مهندس مجید محسنی- مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به مشکلات آموزش علوم تجربی در کشور گفت: علوم تجربی چون فیزیک، شیمی و زیست شناسی مادر علوم است ولی آموزش آن با مشکلاتی همراه است و این دورس تنها با روش شنیداری آموزش داده می شود.
وی باتاکید بر اینکه دانش آموزان و دانشجویان هیچگاه با پدیدههایی چون شکست نور و قانون لنز به صورت عملی مواجه نمیشوند، اظهار داشت: از این رو دانش آموزان بدون انگیزه فیزیک و شیمی را حفظ میکنند و دانش آموزانی دراین زمینه برتر هستند که حافظه قویتری داشته باشد.
محسنی به ضعفهای کتابهای آموزشی اشاره کرد و یادآور شد: در حالی که موضوعی در کتاب فیزیک پایه اول متوسطه در 9 صفحه به صورت تمام متن ارائه شده همان موضوع در کتابهای خارجی در 15 صفحه همراه با تصویر، انیمیشن و انجام آزمایشهای مختلف ارائه شده است.
مجری طرح ادامه داد: به منظور ارتقا سطح آموزش علوم تجربی با استفاده از فناوری اطلاعات اقدام به راه اندازی پایگاه جامع علوم تجربی با عنوان "چیستا" کردیم که در آن مشکل مفهوم سازی علوم تجربی را برای فراگیران بر طرف کردیم.
وی با بیان اینکه در فاز اول در این پایگاه اقدام به ارائه آموزش فیزیک شد، خاطر نشان کرد: در فاز دوم محتوای آموزشی زیست شناسی و شیمی به این پایگاه اضافه خواهد شد.
محسنی با بیان اینکه در این پایگاه بیش از 2 هزار و 300 محتوا در حوزه علم فیزیک بارگذاری شده است، یادآور شد: این موضوعات در حوزههای مکانیک، گرما و حرارت، الکتریسیته، مغناطیس، نوسان و موج، نورشناسی و فیزیک جدید است.
این محقق با بیان اینکه دسترسی به محتوای این پایگاه رایگان است، اضافه کر: در این پایگاه علاوه بر آنکه کاربران میتوانند در فضای مجازی آزمایشهای مختلف را انجام دهند، با ارائه فیلمهای پدیدهشناسی فیزیک فراگیران قادر به مشاهده این پدیدهها هستند و با کاربرد فیزیک در زندگی آشنا میشوند.
وی با بیان اینکه از این پایگاه میتوان برای آموزشهای ضمن خدمت معلمان نیز قابل استفاده است، افزود: این پایگاه قادر است به طور همزمان به فراگیران مطالب آموزشی را همراه با آزمایشهای مربوط ارائه دهد.
نظر شما